måndag 18 januari 2010

inte mycket att hurra för...

ingen ork eller energi!
JAG .
jag som alltid brukar var full av energi! men sov ej till igår, vart efter jag jobbade 11 timmar, och sov ej till idag när jag var ute med hunden var 45 minut. stackar lilla tisma. och stackars mig!
på med termobyxor, rånarluva och all och sen ner för trapporna springa efter tisma till gräsplätten och sen in igen. men måste vara hemskt att vara så beroende av någon som hon är med mig.

sen ska vi åka skidor hela familjen. mamma, systrarna och deras familjer och min moster och hennes familj. men tragiskt nog får ola köra själ med william i bilen 12-15 timmar. williams mamma kunde tyvärr ej låta william komma till ola två dagar innan. tycker synd om ola att han ska behöva köra hela den biten själv!! vad är det för säkerhet! tänk vaad mycket lättare, smidigare och SÄKRARE om vi kunde åkt i samma bil. och dessutom är det ej så kul för en treåring att sitta själv i bilen så länge om det finns andra valmöjligheter. för ola kan ju ej underhålla honom om han kör! men william kommer att älska det när han kommer upp. så det är värt att åka hela vägen både dit och hem SJÄLVA i bilen. många mil och många timmar!
har så svårt att förstå varför det inte ska gå att samarbeta.
men det är ju inte mitt barn och min "fajt"så jag har nog mycket lättare att se saken ur ett annat perspektiv. jag ser det inte som att det glädje den andre partnern utan bara ur ett perspektiv utifrån williams bästa.
det är ju inte det att williams vara hos sin mamma mindre, utan bara byta vilka dagar som spenderas var. william skulle få fira sin födelsedag hos dem (som egentligen är veckan när han är här) och givetvis en dag till.
men som sagt. synd att de är så här.
vi kommer även att åka till KRETA i maj. hela familjen där också - givetvis pappa också! hoppas att william får chans att följa med dit trots att det är 2-3 dagar som han egentligen inte har hos oss utan hos sin mamma.
vet hur jag älskade sånt här när jag var liten och det är ju helt fantastiskt att få möjlighet att göra sånt här både på pappas och mammas veckor. det är ju WILLIAM som upplever och njuter! vilken tur han har som får den chansen, jag menar det blir ju faktiskt lite dubbelt upp för wililam både med resor och paket på födelsedagar och jul. vilken tur han har som har så många som älskar honom =)

over and out!

15 kommentarer:

  1. Mycket klokt skrivet Karolina. Det är synd som du skriver att man inte kan se till barnets bästa utan förstöra glädjen hela tiden. Längre fram är det kanske tvärtom, hur blir det då??

    SvaraRadera
  2. Usch vad elakt! Hur kan man göra så mot ett barn, fattar inte det! En del människor är själviska som bara sätter sig själv i främsta rummet! Tur han har er! Stor Kram!!!

    SvaraRadera
  3. hoppas att alla kommer till insikt innan vi åker. det är andra barn med och william älskar att leka med dem. han är ju en sån glad skit och älskar säkert att leka med alla.
    så det hade varit kul både för ola och william.
    ser att han har tur att han har både mor och far, men hade varit bättre om båda kunde sätta william i första hand redan nu! och inte komma på i efterhand att så skulle jag gjort! men men...

    SvaraRadera
  4. tycker oxå de är dumt gjort.. har hon inte tänkte att de kan komma surt i efterhand. att ola kommer säger nej om hon ber och få wille när de är olas veckor
    hm hm att de ska vara så svårt att sammsas
    Gudmor

    SvaraRadera
  5. Jadå, då åter igen får jag försvara mej här. Först gillar jag inte att du nämner mitt namn i din blogg oavsett vad d gäller, då jag lovat ola att inte skriva om er! Så jag vore tacksam om du kunde ta bort d som står om mej. Och Varför jag inte lämnar William tidigare är för att vi har saker inbokade då d är min helg osv. Inget jag behöver förklara egentligen! Men i alla fall..... När d gäller Kreta, så säger jag nej för att jag frågade ola innan om att ta me William utomlands men han sa nej, så här kommer det surt för er. Inte mitt fel! Ibland kanske man måste veta sanningen innan man talar. Och ola är inte guds bästa barn vill jag lova. Allt jag vill är att få vara ifred i mitt liv utan att behöva försvara mej vad jag än gör. Så jag ber snällt, skriv inte något om mej oavsett.

    SvaraRadera
  6. hej anna håkansson!
    har aldrig innan pratat med dig, eller skrivit till dig.
    har inte nämnt dig vid namn, men dock skrivit williams mamma. vi min kännedom har du heller ej innan "försvarat" dig i min blogg...
    om du inte tycker att du har gjort fel behöver du inte heller försvara dig - som du skrev.
    jag viste inte om att du har varit utomlands och ville ta med din son. men vi ser det inte lika. jag ser det inte att det blir surt för mig att william åker alla timmarna själv i bilen. jag har sällskap och åker tidigare. jag ser att det blir surt för William om han ej kan följa med när vi åker många.
    tycker det var trevligt att du svarade på inlägget trots att det ej var riktit till svar eller att jag visste att du läste. men det är ju bra för då kan ju DU och JAG ha någon slags kommunikation trots att det blir genom en blogg. Jag hade sett en stor fördel om vi kunde prata eller kanske till och med träffas. jag är ju intresserad av att veta vad william gör veckan han inte är hos oss. vad ni gör och vad han lär sig. tror även att detta hade underlättat williams utveckling.
    och vad det gäller ola är jag säker på att han ej är guds bäste barn - men vem är det?!

    oavsett vad du och ola tycker om varandra så låt din son william få uppleva så mycket som möjligt!

    ps. behöver jag ens kommentera vad du skriver på facebook?

    Med vänliga hälsningar Karolina

    SvaraRadera
  7. Allt är förstört tyvärr.... Jag vill ha så lite som möjligt Me er att göra, pga Ola! Hade han skött detta snyggare kanske det fanns en chans! Men nu e allt för sent. D jag vill är att får vara ifred från smutskastningen osv... Jag har inte nämnt verken dej eller Ola i min blogg på evigheter och jag vore tacksam om du inte heller gör det. Vad du än tycker om mej håll det för dej själv så slipper du sånt här. Och pm jag hade varit som du hade jag kollat upp vem jag bodde och lever Me.... Han är inte den du tror... Där framme kommer han såra dej. Han har gång på gång smsat mej om vad han vill och till och Me visat mej ett hyreskontrakt då han ville lämna dej för mej... Alla SMS finns..... Han e tyvärr boven i detta och lita inte på allt han säger..... Men snälla lämna mej och mitt i fred och skriv inget mera.....//Anna

    SvaraRadera
  8. Det är så tråkigt att läsa sånt här...
    Naturligtvis ska Wille komma i första hand. I denna situationen är det så viktigt att lägga undan sina egna tankar och funderingar, tycke m.m. och endast fokusera på Wille. Båda föräldrar måste komma överens så att Wille har liknande rutiner hos båda föräldrar. Båda föräldrar måste komma överens om hur Wille ska uppfostras. Tänk på kommande utveckligssamtal på dagis och i skolan där både båda föräldrar måste delta. Kommande skolavslutningar... Det kommer bli många upplevelser där föräldrarna måste komma överens och visa sin son att båda kan finnas där samtidigt.
    Kul att läsa att Wille kan komma iväg, tillsammans med en hel familj på lite äventyr ;) Barnbacken och andra barnäventyr som Wille kommer få uppleva. Kreta, där finns barnklubben med Bamseklubben.
    Klart att Wille ska få uppleva detta ;)
    Precis som han ska få uppleva äventyr med sin mamma när hon planerar in något.
    Detta kan föräldrarna lösa genom att byta dagar med varandra. För sin sons skull.
    Vad vill Wille?
    Ett litet barn i Willes ålder är inte för liten för att känna av stämmningen mellan föräldrarna. Hur mår han i allt detta?
    Kanske dags att lägga ner alla dispyter, se fram i tiden och göra det som är bäst för Wille.

    Anne-Sophie

    SvaraRadera
  9. anna h - då var då och nu är nu. innan var det du och ola men nu är det jag som lever med ola. tack för att du är så mån om att ola och jag ska ha det bra! min väns pappa sa: det krävs två för att dansa tango!
    Anne-Sofie - roligt att se att även andra, som jag ej känner, ser saken som jag. baren i första rum...

    SvaraRadera
  10. HERREGUD... denna människa är inte sann.. har jag iofs haft koll på ett tag men trodde ärligt allt detta var över med tanke på hur lycklig hon är i sin blogg.. men som sagt man upphör aldrig att förvånas över hur trångsynta vissa människor är.. jag själv separerade för 7 år sedan och vi har inte EN enda gång gjort något emot varandra för att jävlas.. inte en gång har jag sagt nej till barnens pappa att ha dem under mina dagar och han har heller aldrig nekat mig.. dessutom har vi en toppenrelation oss emellan och även mellan hans fru och min man.. vi är lite som tomten e far till alla barnen utan all tragik.. för vi har skapat två fina barn tillsammans och de är vårt viktigaste i alla lägen..

    att Anna verkar ha svårt att förstå att det viktigaste i liver är William och att agera på ett sätt att "ge igen för att Ola gjorde så först" är ju sjukt.. kan man inte istället tänka att man för en gång skull ska vara den bättre människan istället och tillåta Wille att åka med alla.. TÄNK om något händer nu när Ola får köra så långt ensam med en tre åring som blir rastlös.. HALLÅ vem skulle då få ångest och inse sin dumdristighet.. självklart är det så mycket bättre att åka alla tillsammans och på så vis kunna turas om att köra och att underhålla Wille.. och självklart ska ni åka till Kreta.. i ert läge hade jag inte tvekat en sekund över att vända mig till familjerätten... det finns något som heter barnens rätt i samhället och är idag en instiftad lag.. där kan vem som i ett barn som far illas närhet göra en anmälan och då får alla i det barnets närhet ge sin syn på saken och sen bedömer juristen vad som skall åtgärdas.. jag har en god vän som just nu går igenom detta med sina barnbarn som hon ej får träffa pga att modern till dem (min väns dotter) är psykiskt sjuk.. har lärt mig massor om vad barn har för rätt.. sjukt intressant och inte bara en gång har Wille dykt upp i mina tankar när vi pratat om min väns sits..

    Egentligen vill jag inte blanda mig i detta då jag äntligen fått bort Anna ur mitt och min familjs liv (förutom ett sms då och då som kommer från henne men jag raderar dessa innan jag ens läst vad som skrivs..) men idag kan jag fan inte hålla tyst då det är helt sjukt.. helt helt sjuk.. och att ens bara ta upp och diskutera det med dig Karolina via bloggen istället för att kontakta dig visar bara ännu mer vilken feg stackare hon är..

    stå på er och se till att få Wille i en hållbar trygg situation... och om nu Ola gör allt det där som Anna säger bör du få fram hållbara bevis.. tex har ni rätt att begära ut specar på olas mobilabonnemang som visar alla gånger han smsat till henne.. likaså kan man via en polisanmälan även få ut allt som skrivits till henne från honom.. men så långt ska ni förhoppningsvis inte behöva ta det..

    kram Linda

    SvaraRadera
  11. hej Linda!
    Visst är det sorjligt att han inte "har möjlighet" att följa med! känns tyvärr som att jag inte mycket kan göra... men hade hoppast att hon tänkt sätta sitt barn i första rum. vad är roligast. en mysdag hemma (vilket verkligen är såå mysigt) eller en veckas skidåkning som man bara gör max en gång om året. jag tycker inte det är svårt att svara på.
    och vad det gäller ola är jag faktiskt inte så intresserad. vet att han ej mådde bra innan för att han inte hade sin son på heltid. men nu mår han bra och det är denna ola jag bor med och vill ha. vet att han dock inte tvivlat på mig och det känns skönt. innan var det nog jag som tvivlade(men det var länge sen och vem hade inte tvivlat för att ha en som hans x med i spelet hela livet - men det gör jag verkligen inte längre =)
    men önskar innerligt att x:et skulle vilja ha kontakt med mig och en bra kontakt med ola. tänk om de hade kunnat sätta upp reglar för vad som gäller. ola var ju på familjerätten - men x kom aldrig. familjerätten har nämligen skyldighet att kontakta ola om hon kom. i och med att han hade varit där och bett dem kalla henne. just för att få lite mer ordning och reda!
    så ser det ut nu men snart blir william stor och kan bestämma lite mer själv. och tror inte man nekar sitt barn om det vill göra något roilgt då, speciellt inte när det går attt mixtra med dagar vid speciella tillfällen - tycker jag . men det är vad jag tycker...
    trevligt att se dig här linda.
    k

    SvaraRadera
  12. Jag har hört en historia angånende familjerätten. Att första gången som Anna kallade Ola dit, så kom han inte och eftersom han inte kom den gången så tänkte hon inte komma när hon blev kallad.

    Anne-Sophie

    SvaraRadera
  13. jo det finna säkert många historier...
    om både det ena och andra. jag hade kunnat skriva en roman eller komedi beroende på hur man ser det om saker jag har gjort som JAG själv är helt omedveten om utan får reda på från andra håll!
    om några år har jag nog samlat på mig till en bästsäljare om det fortsätter i samma takt. men måste erkänna att nu är det inte samma tryck som det var tidigare...
    *Undrar bara vad boken ska heta*
    k

    SvaraRadera
  14. just den berättelsen fick jag också återberättad för mig under min hektiska tid med Anna och jag trodde på mycket hon berättade men långt ifrån allt därav kontaktade jag både dig och Ola innan jag valde att bryta kontakten med henne.. jag kollade även av berättelser med flera av hennes fd kollegor på Maxi, hennes sommarvänner i Ramdala och en annan väldigt fin vän som hamnade i kläm och vid den rannsakan framkom ju mängder med lögner... och hon visade verkligen att hon var redo att göra vad som helst för att förstöra för mig och de sms jag har sparade i min mobil med ord om hur ledsen hon är för att hon gjort det hon gjort får mig bara att ännu mera gå stärkt i att ha brutit.. tyvärr kan ni inte bryta då ni har en länk emellan er och det är Wille och jag är inte ett dugg avis mer tacksam över att jag har den kontakt jag har med mitt eget x.. för man är ego.. man går tillbaka till sitt eget och relaterar olika situationer.. Anna gjorde de rätta sakerna när hon kom in i mitt liv - hon sa det rätta och fick mig att känna mig omtyckt och gillad.. tom älskad av en vän.. och sveket som kom gjorde ont men samtidigt gjorde det mig än mer stark i min övertygelse om att det inte är så mycket fel på mig som folk i denna stad ändå vill hävda.. hmm svammel...

    men kram på dig

    SvaraRadera
  15. svara dig samma som jag skrev på din blogg... tror på den taktiken =) har dock ej provat själv änna - jag är ju så jäkla kär i mig själv (vet dock mina brister)! det krävs nog att någon nära nära ska göra något för att såra i så fall. men det har hittills aldrig inträffat. inte ens med min förra sambo. vi bodde ihop i tre månader efter "det var slut" för att han skulle få en chans att hitta en ny lgh han trivdes i. inte en janne att jag skulle vara elak mot honom när han redan var så nere. men man agerar olika ska gudarna veta!
    tror bara det gäller att försöka tänka rationellt i känsliga skeden, då viktigare än någonsinn!
    k

    SvaraRadera